نگرانی از افزایش خشونت و تشکیل سالانه 15 میلیون پرونده قضایی

3 بهمن 1396 ساعت 16:26


رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت گفت: متاسفانه شاهد شیوع خشونت در جامعه ایرانی هستیم بطوریکه براثر وقوع انواع بزهکاری، جرم، جنایت و تجاوز به حقوق دیگران ، سالانه 15 میلیون پرونده در قوه قضائیه تشکیل می‌شود و دست کم 3 میلیون نفر سالیانه به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند.

به گزارش حقنا به نقل از ایرنا، مصطفی معین روز سه شنبه در نشست خبری هشتمین همایش سالیانه سلامت روان و رسانه در مرکز طبی کودکان افزود: در ایران نیز مانند دیگر جوامع 20 تا 30 درصد افراد دچار یکی از اختلالات روان هستند. بیماری ها و اختلالات روان ، رتبه دوم جهانی را بین همه بیماری ها از نظر ایجاد ناتوانی دارد و پیش بینی می شود این اختلال در سال 2030 رتبه اول را به دست آورد.

وی با بیان اینکه خشونت رفتاری است موجب آسیب رساندن به مردم یا زیان رساندن به اموال آنها می شود، گفت: ارتباط مستقیمی بین توسعه جامعه مدنی و کاهش خشونت وجود دارد.

وی با اشاره به تداوم اصلاحات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و دینی در دنیا تاکید کرد: برای اصلاحات نباید منتظر دولت ها بمانیم و باید از خودمان شروع کنیم.

رئیس هشتمین همایش سالیانه سلامت روان و رسانه گفت: با فضای مجازی بهتر می توان جامعه مجازی را توسعه داد؛ باید از خشونت کلامی، نوشتاری و گفتاری، پرهیز کنیم.

معین افزود: در سطح جهانی نیز برای اصلاحات، نقش مردم در حال بیشتر شدن است اما مردم باید به کمک نخبگان در این زمینه توانمند شوند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش رسانه در سلامت روان گفت:نقش رسانه ها در این حوزه می تواند سازنده یا مخرب باشد ؛ جنبه های تخریبی رسانه در حوزه سلامت روان، واقعیتی است که باید به آن توجه کرد.

وی با انتقاد از عملکرد صدا و سیما در حوزه سلامت روان، گفت: این نهاد در جلسات مربوط به سلامت روان شرکت نمی کند؛ سیاست زدگی آفت اجتماع و توسعه کشور است.

رئیس هشتمین همایش سالیانه سلامت روان و رسانه گفت: در مساله احترام به قانون مشکل داریم ، منشور حقوق شهروندی خوب است اما باید از سوی دولتمردان ، رسانه ها و نخبگان نیز اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: آگاهی مردم به حقوق شهروندی می تواند در عملکرد مسئولان تاثیر گذار باشد.

وی در ادامه سخنان خود به مدیریت بحران نیز اشاره کرد و گفت: مدیریت بحران کار علمی است که فاقد آن هستیم؛ مشکلات مدیریتی نیاز به آسیب شناسی دارد.

**علل و زمینه های خشونت

رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت درباره علل و زمینه‌های خشونت، گفت: با وجود پیشرفت علم و فناوری در دو سده اخیر بر میزان نابرابری‌ها در جامعه جهانی افزوده شده است، این مساله منجر به شکاف‌های رو به افزایش درآمد و احساس تبعیض به پیدایش فقر، از هم گستیختگی‌ اجتماعی و خشونت منجر شده است بطوریکه حدود 140 میلیون نفر در قرن بیستم در جنگ‌های جهانی اول و دوم و سایر جنگ‌ها جان خود را از دست داده اند و بیش از 300میلیون انسان در بین سال‌های 1990 تا 2008 میلادی در جهان به علت فقر و گرسنگی، جان خود را از دست داده اند.

به گفته معین، در سال 2015 میلادی حدود 13.3 درصد تولید خالص جهانی (معادل 13 هزار و 600 میلیارد دلار) برای جنگ و خشونت هزینه شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه به علل گوناگونی مانند بحران‌های اقتصادی، شفاف نبودن ساز و کارهای اجتماعی و اقتصادی و مهاجرت‌ به شهرها و حاشیه نشینی شاهد افزایش خشونت در جامعه هستیم، حدود 15 میلیون حاشیه نشین داریم؛ ضعف آموزشی و تربیتی نظام آموزش و پرورش نیز در ترویج خشونت در جامعه تاثیر گذاری بوده است، صدا و سیما و رسانه‌ها نیز متاسفانه امروزه سریال‌هایی را نمایش می‌دهند که مملو از خشم و خشونت هستند حتی برخی از این سریال‌ها غالب طنز دارند.

رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت گفت: امروزه در جامعه شاهد کاهش اعتماد افراد نسبت به هم هستیم به طوری که جامعه نسبت به دولت و دولت نسبت به جامعه بی اعتماد شده است و از سوی دیگر درنتیجه کاهش تاب آوری، جامعه نمی‌تواند خودش را با شرایط بحرانی تطبیق بدهد.

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال همایش mentalhealthmedi@ بپیوندند یا با دفتر کرسی یونسکو در آموزش سلامت به شماره تلفن‌ 66938545 یا انجمن علمی روانپزشکان ایران به شماره 88223292 تماس بگیرند.


کد مطلب: 113

آدرس مطلب: http://www.haghna.ir/vdcicpaz2t1az.bct.html

پایگاه خبری حقنا
  http://www.haghna.ir