پاسخ به ابهامات درباره صدور مجوز کاوش به باستان شناسان خارجی

24 بهمن 1391 ساعت 11:26


رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی ارائه مجوزهای باستان شناسی به گروههای کاوش خارجی را منوط به "صلاحدید مملکت" عنوان کرد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حقوقی، قضایی و انتظامی ایران (حقنا) به نقل از مهر، پریسا محمدی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری خود، درباره مجوزهای کاوش در محوطه های باستانی و فعالیت گروه های خارجی در این محوطه ها گفت: ما بنابر مصلحت کشور به تیم های متقاضی کاوش اجازه فعالیت می دهیم به عنوان مثال با چند تیم خارجی وارد مذاکره شده ایم و تفاهم نامه ای بسته ایم منتها هدفمان این است که صلاحیت کشور را در نظر بگیریم و طبق آن عمل کنیم.

وی افزود: اکنون 5 تیم متقاضی هستند برخی از آنها پروپزال 5 ساله ای را تعریف کردند که در حال بررسی آنها هستیم. تیمی از لهستان نیز درخواست داده بود که در پاسخ به آنها گفتیم این برنامه در اولویت کارهای ما نیست.

محمدی درباره اینکه "چه کسانی صلاحدید مملکت را برای ارائه مجوز کاوش به تیم های درخواست کننده تعیین می کنند" توضیحی ارائه نکرد.

وی در ادامه سخنان خود، از تشکیل شورای باستان شناسی در پژوهشگاه خبر داد و گفت: از چند تن از نخبگان باستان شناسی مانند دکتر چوبک، شیبانی، کابلی، ملک شهمیرزادی، چگینی، پوربخشنده و صراف کمک گرفته ایم تا نسبت به موضوعات مهم حوزه باستان شناسی در نظر گرفتن اولویت ها و صلاحیت ها به کمک ما بیایند.

محمدی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی خانه باستان شناسان ایران و لزوم تشکیل این خانه، گفت: تشکیل این خانه مرتبط با اداره کل میراث فرهنگی استان تهران است و به ما تنها تکلیف شده که باستان شناسان پیشکسوت و برتر را معرفی کنیم.

محمدی در پاسخ به اینکه موضوع خانه باستان شناسان کاملا مرتبط با پژوهشگاه است، گفت: ما فقط وظیفه داریم پیشکسوتان را معرفی کنیم.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر فعالیت پژوهشکده های این پژوهشگاه بیان کرد: گروهی از فعالان میراث فرهنگی راجع به طب سنتی ایران در حال مطالعه و تحقیق هستند به همین دلیل طب سنتی این ویژگی را دارد که به عنوان میراث جهانی ثبت شود، ما در حوزه پژوهشگاه توانستیم برای ثبت 10 مورد از آثار جهانی کمک های لازم را ارائه دهیم.

بیش از 30 یا 40 نوع گلسنگ وجود دارد

محمدی درباره معضل گلسنگ ها در تخت جمشید و پاسارگاد نیز گفت: فاز مطالعاتی در حوزه گلسنگ کلیک خورده است و پروژه ای را در این رابطه در محوطه پاسارگاد شروع کرده ایم که جزئیات این پروژه فردا؛ بیست و چهارم بهمن ماه در موزه ملی ایران اعلام خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی افزود: بیش از 30 یا 40 نوع گلسنگ وجود دارد که تنوع حساسیت، نوع اتصال به بستر سنگ و داروهای مناسب برای از بین بردن آنها در دست مطالعه است تا اگر مفید واقع شد برای گلسنگ زدایی استفاده شود. در این زمینه اروپایی ها و آمریکایی ها تجارب زیادی دارند منتها ما نمی‌توانیم از همه اندوخته های آنها استفاده کنیم چراکه شرایط اقلیمی آنها با کشور ما متفاوت است.

پریسا محمدی درباره اینکه انتقال پژوهشگاه میراث فرهنگی به شیراز و برگشت دوباره آن به تهران به گفته برخی از باستان شناسان باعث ناپدید شدن برخی از اسناد باستان شناسی شده است، اضافه کرد: من خودم از نزدیک موارد را بررسی کرده ام و متوجه شدم هیچ سندی در این نقل و انتقالات ناپدید نشده است. مخالفان طبق چه سندی این صحبت را بازگو می کنند؟

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی درباره استعفای مدیر پژوهشکده باستان شناسی نیز گفت: در حال حاضر سرپرستی این پژوهشکده را خودم برعهده دارم اما در روزهای آینده فرد مناسب را معرفی خواهم کرد.


کد مطلب: 13

آدرس مطلب: http://www.haghna.ir/vdcjz.evuuqetffs.html

پایگاه خبری حقنا
  http://www.haghna.ir