خبر  »  حقوق و اجتماع23 دی 1400 ساعت 10:28

اتصال شبکه برق ایران و روسیه؛ راهی برای پیک‌سایی برق در ایران

اتصال شبکه برق ایران و روسیه؛ راهی برای پیک‌سایی برق در ایران
 
ایرنا:رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تهران گفت: اتصال شبکه‌های برق ۲ کشور ایران و روسیه می‌تواند کمک خوبی برای تامین برق کشورمان در زمان نیاز باشد.

«علیرضا کلاهی»افزود: اتصال شبکه‌های برق در بیشتر کشورهای جهان وجود دارد، چنان‌چه در کل اتحادیه اروپا چنین امری رایج است.

وی ادامه داد: اگر شبکه برق ایران با شبکه برق روسیه متصل شوند علاوه بر درآمدزائی خوبی که برای کشورمان خواهد داشت، گام مهمی برای کاهش مشکلات برقی هم خواهد بود.

این تولید کننده کابل های برقی خاطرنشان‌کرد: زمان پیک مصرف برق در کشور روسیه زمستان و این زمان در کشور ما تابستان است، بنابراین با اتصال شبکه های برق به یکدیگر می‌توانیم در زمان نیاز از روسیه برق وارد کرده و هنگامی هم که روسیه نیاز دارد برق صادر کنیم.

کلاهی گفت: البته برای تحقق این موضوع نیاز به اجرای یک سری کارها است که باید برای حل آنها اقدام کرد.

وی ادامه‌داد: البته اکنون کشورمان برق خود را به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان می‌فروشد.

رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی افزود: همچنین با ۲ کشور ترکمنستان و ارمنستان نیز تبادل انرژی برقرار است که در زمان پیک از آن استفاده می‌شود.

کلاهی بیان‌داشت: اتصال با شبکه برق کشور روسیه می تواند به پیک‌سایی در کشورمان بسیار کمک کند.

پیش از این مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل با بیان اینکه کار نیمی از مطالعات مربوط به اتصال برق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به اتمام رسیده، گفت: طبق قرار باید پس از ارسال گزارش‌های تخصصی از هر سه کشور به مشاور ایرانی طرح، عملیات اجرایی کار از اردیبهشت‌ماه سال آینده آغاز شود.

«محمدعلی فرحناکیان» دوازدهم دی‌ماه امسال در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: کریدور انرژی شمال ایران منافع فوق تصوری دارد که خواهد توانست حجم قابل توجهی از نیاز سرمایه‌گذاری در بخش برق کشور را کاهش دهد.

وی ادامه‌داد: پیک مصرف برق در کشور روسیه زمستان، اما پیک مصرف در ایران در تابستان است.

مشاور وزیر نیرو در امور بین‌الملل خاطرنشان‌کرد: یک سال بیش از هشت‌هزار و ۷۶۰ ساعت است که ما در ایران به‌طور عمده در ۵۰۰ ساعت آن با مشکل در زمینه برق روبه‌رو هستیم، یعنی کمتر از ۱۰ درصد در یک سال مشکل داریم و اگر نتوانیم ارتباط با کشورهای دیگر داشته باشیم مجبور خواهیم بود برای این میزان کمبود سرمایه گذاری زیادی انجام دهیم.

فرحناکیان گفت: در مقابل، روسیه و بسیاری کشورهای همسایه دیگر پیک زمستانی دارند و این درحالی است که شاید حدود ۴۰ درصد ظرفیت برق ما در زمستان بلا استفاده مانده یا نیروگاه‌ها در تعمیرات به سر می‌برند که می‌توانیم با ارتباط برقی با این کشورها از این ظرفیت برقی خود برق مورد نیاز این کشورها را تامین کنیم.

وی اضافه‌کرد: اتصال برقی ایران با کشورهای همسایه منفعت‌های زیاد دیگری هم دارد، مثل اینکه وقتی شبکه‌های برق به یکدیگر وصل می‌شوند پایداری شبکه به میزان زیادی اضافه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، توسعه ارتباطات شبکه برق ایران با کشورهای همسایه مطابق استانداردهای بین‌المللی با هدف گسترش مبادلات و صادرات انرژی برق، یکی از برنامه‌هایی است که وزیر نیرو بر آن تاکید دارد و اجرای آن را از سیاست‌های اصلی خود برشمرده است.

«علی‌اکبر محرابیان» در برنامه اعلامی خود، تکمیل‌ برنامه‌های دیپلماسی برق از جمله سنکرون کردن (اتصال) شبکه برق ایران با روسیه و اتصال به شبکه برق کشورهای خلیج‌فارس از طریق کابل زیر دریا را مورد تاکید قرار داده است.

پیشتر هم وزیر نیرو با اشاره به سنکرون شبکه برق کشور با کشورهای همسایه، گفت: امکان تبادل برق با افغانستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق وجود دارد.
کد مطلب : 225